ua en ru

Генасамблея ООН проголосувала проти визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю

Генасамблея ООН проголосувала проти визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю Фото: Генасамблея ООН (unmultimedia.org)

Всього 128 країн підтримали відповідну резолюцію

Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй (ООН) проголосувала проти рішення президента Сполучених Штатів (США) Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Про це повідомляє BBC.

"Генеральна Асамблея ООН рішуче підтримала резолюцію, що фактично закликає США відмовитися від визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. У тексті говориться, що будь-які рішення, що стосуються статусу міста, є "недійсними" і повинні бути скасовані", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, резолюція, яка не має обов'язкової сили, була схвалена 128 державами, при цьому 35 утрималися і 9 інших проголосували проти.

У свою чергу, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що він відкине очікуваний результат голосування і назвав ООН "домом брехні".

Наголошується, що 9 країнами, що проголосували проти резолюції, були США, Ізраїль, Гватемала, Гондурас, Маршаллові Острови, Мікронезія, Науру, Палау і Того. Крім того, серед 35 тих, що утрималися були Канада і Мексика.

У голосуванні взяли участь 4 інших постійні члени Ради Безпеки ООН (Китай, Франція, Росія та Великобританія), а також ключові союзники США в мусульманському світі. Україна була в числі 21 країни, які не брали участь у голосуванні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава США Дональд Трамп пригрозив урізати фінансування країн-членів ООН, які проголосують за резолюцію Генасамблеї ООН з питання Єрусалиму.