ua en ru

Генасамблея ООН обговорить питання статусу Єрусалиму в четвер

Генасамблея ООН обговорить питання статусу Єрусалиму в четвер Фото: ООН (flickr.com/un_photo)

Генасамблея проведе 21 грудня спеціальну надзвичайну сесію

Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй (ООН) обговорить питання статусу Єрусалиму у четвер, 21 грудня 2017 року. Про це повідомляє Reuters.

"Генасамблея ООН проведе в четвер спеціальну надзвичайну сесію на прохання арабських і мусульманських держав за рішенням президента Сполучених Штатів (США) Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, представник палестинського представника США Ер-Ріяд Мансур заявив, що Генасамблея проголосує за проект резолюції, що закликає відкликати заяву Трампа.

Так, Мансур висловив сподівання, що у резолюції Генеральної асамблеї буде "переважна підтримка". Таке голосування не має обов'язкової сили, але має політичну вагу.

У відповідності з резолюцією 1950 року Генасамблеї можна закликати спеціальну надзвичайну сесію розглянути питання "з метою вироблення відповідних рекомендацій членам для колективних заходів", якщо Радбез не зможе діяти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США наклали вето на резолюцію Ради безпеки ООН, відкидає визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.