ua en ru

ДБР розпочне перші розслідування вже у вересні 2018 року, - Труба

ДБР розпочне перші розслідування вже у вересні 2018 року, - Труба Фото: Роман Труба (president.gov.ua)

Труба заявив, що створення ДБР здійснюється без підтримки політичних інститутів

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочне перші розслідування вже у вересні 2018 року. Про це заявив директор ДБР Роман Труба, повідомляє прес-служба відомства.

"Понад 20 років Україна чекала на створення Державного бюро розслідувань. Ми поставили за мету побудувати бюро менше ніж за рік. Без підтримки політичних інститутів, але, сподіваємося, з підтримкою громадянського суспільства та міжнародних партнерів. Вже у вересні 2018 року ми розпочнемо перші розслідування", - заявив Труба.

Так, з 1 вересня досудове розслідування злочинів, вчинених топ-посадовцями, суддями, працівниками правоохоронних органів, а також особами, що вчинили військові злочини, проводить лише Державне бюро розслідувань. За Генеральною прокуратурою залишається функція організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

Нагадаємо, раніше Труба заявляв, що Державне бюро розслідувань може почати роботу в липні-серпні 2018 року.

"У нас амбітні плани розпочати роботу не пізніше 1 вересня, але ми будемо намагатися запустити бюро ще раніше, можливо в липні, серпні", - заявив він. Крім того, Труба зазначив, що для того, щоб ДБР змогло розслідувати кримінальні провадження щодо топ-чиновників, потрібно створити професійний колектив з молодими та амбіційними людьми, які не будуть заплямовані корупційними минулим.