ua en ru

"Газпром" запросив представників "Нафтогазу" на переговори з транзиту

"Газпром" запросив представників "Нафтогазу" на переговори з транзиту Фото: "Газпром"

У "Газпромі" зазначили, що не відмовляються від переговорів з транзиту газу

Російський газовий монополіст ПАТ "Газпром" підтверджує готовність до проведення переговорів про майбутнє українського транзиту російського газу. Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає "Інтерфакс".

"Ми запросили наших колег в Москву приїхати поговорити. Ми не відмовляємося від переговорів. І більш того, керівництво нашої країни сказали, щоб ми були готові обговорити долю українського транзиту після закінчення контракту", - зазначив Медведєв.


Нагадаємо, раніше заступник голови правління газового холдингу Олександр Медведєв, що "Газпром" може звернутися в Стокгольмський суд з-за підвищення "Нафтогазом" тарифу на транзит.

З початку 2016 року Київ в односторонньому порядку підвищив ставку транзиту до 4,5 долара за транспортування тисячі кубометрів газу на сто кілометрів. Таке підвищення пояснили будівництвом газопроводу "Північний потік-2", який з 2020 року може позбавити Україну транзиту.

Як зазначається, що контракт на транзит російського газу через територію України в країни Європи був підписаний "Газпромом" і "Нафтогазом" в 2009 році. Строк дії документів закінчується в кінці 2019 року.