ua en ru

"Газпром" не бачить необхідності змінювати газовий контракт з Україною

Російський "Газпром" не бачить необхідності змінювати контракт щодо постачання газу в Україну з 1 квітня, після закінчення терміну дії зимового пакету. Про це заявив глава газового холдингу Олексій Міллер в ході зустрічі з главою уряду Дмитром Медведєвим, повідомляють російські державні ЗМІ.

"Зимовий пакет закінчується 31 березня, минає термін надання знижки на газ (100 доларів - ред.) для поставки в Україну, і... це єдине питання, яке на сьогоднішній день існує у взаєминах між "Газпромом" і "Нафтогазом". Всі інші питання повністю регулюються чинним контрактом 2009 року і усіма доповненнями, які підписані до цього контракту, в тому числі тими доповненнями, які були підписані після досягнення домовленостей з зимового пакету в кінці жовтня 2014 року. Це стосується умов роботи за передоплатою", - сказав Міллер.

"Так що всі умови поставок на сьогоднішній день з певними нашими контрактними зобов'язаннями, і для здійснення поставок газу з 1 квітня немає необхідності вносити які-небудь зміни в діючі контракти і доповнення", - додав він.

Нагадаємо, в Європейському союзі підтвердили, що тристоронні газові переговори у форматі Україна - Росія - ЄС пройдуть 20 березня.