ua en ru

"Газпром" збільшив прогноз експортної ціни на газ в Європу

"Газпром" збільшив прогноз експортної ціни на газ в Європу Фото: Газпром (gazprom.ru)

Середня експортна ціна газу в Європу може зрости до 200 доларів за 1 тисячу куб. м

Заступник голови правління компанії "Газпром" Олександр Медведєв заявив, що за підсумками 2017 року середня експортна ціна газу в Європу може зрости до 200 доларів за 1 тисячу куб. м, передає ТАСС.

"Якщо ви подивитеся на спотовий ринок, ціна вже вище 200. Наша середньозважена ціна теж буде наближатися до цього рівня", - підкреслив він.

Зазначено, що на початку вересня на Східному економічному форумі глава "Газпром експорту" Олена Бурмістрова прогнозувала середньозважену ціну продажу газу на експорт до Європи в 2017 році на рівні 190 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, в серпні міжнародне рейтингове агентство S&P Global Raings у своєму звіті висловило думку, що прийняття Сенатом США нового закону про розширення списку санкцій проти Росії може привести до зростання цін на газ.

На думку аналітиків, зазначений закон вносить елемент невизначеності в європейський газовий ринок. "Нещодавно прийнятий закон про введення США додаткових санкцій відносно Росії істотно збільшує невизначеність для європейських учасників газового ринку", - говорилося у звіті агентства "Чи можуть США перекрити російський газ Європі?".