ua en ru

"Газпром" скоротив обсяги транзитного газу, незважаючи на зростання попиту в ЄС, - "Укртрансгаз"

"Газпром" скоротив обсяги транзитного газу, незважаючи на зростання попиту в ЄС, - "Укртрансгаз" Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

"Газпром" поставляє на 3-6% менше замовлених обсягів

Російський "Газпром" не в змозі повною мірою задовольнити попит європейських споживачів на газ. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укртрансгаз".

Повідомляється, що з початку тижня значно зріс попит європейських споживачів на транспортування російського газу через територію України, а саме, збільшилися замовлення за маршрутом Україна-Словаччина до 206-215 млн куб. м/добу в порівнянні з середньодобовим 170-180 млн куб. м в серпні 2017 року.

Проте "Газпром" не зміг подати для транзиту європейським замовникам очікувані обсяги природного газу та направив в Центральний диспетчерський департамент ВАТ "Укртрансгаз" зменшені заявки на транспортування у словацькому напрямку.

При цьому російська сторона продовжує не виконувати технічні зобов'язання за контрактом на транзит газу з НАК "Нафтогаз України" щодо дотримання контрактних тисків газу в магістральних газопроводах на вхідних точках, які знаходяться на російсько-українському кордоні, - ГВС Суджа і ГВС Писарівка.

Так, незважаючи на обсяг попередніх і скоригованих заявок на українсько-словацькому кордоні в точці Вельке Капушани (Словаччина), "Газпром" поставляє на 3-6% менше замовлених обсягів.

Нагадаємо, раніше російський "Газпром" збільшив до 315 млн куб. м заявку на транзит газу через Україну.