ua en ru

"Газпром" розірвав контракт з підрядником "Турецького потоку"

"Газпром" розірвав контракт з підрядником "Турецького потоку" Фото: ВАТ "Газпром"

У компанії заявили про швидкий початок переговорів з іншими підрядниками

Компанія-оператор South Stream Transport B. V. (дочірня компанія ВАТ "Газпром") поінформувала італійську Saipem про розірвання контракту на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу "Південний потік". Про це повідомляє прес-служба South Stream.

"Сьогодні South Stream Transport B. V. поінформувала Saipem S. p.A. про розірвання контракту на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу, укладеного в рамках реалізації проекту "Південний потік" в 2014 році", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що дане рішення продиктоване неможливістю досягти угоди щодо багатьох робітників і комерційних питань реалізації проекту "Турецький потік".

При цьому South Stream Transport повідомила про швидкий початок переговорів з іншими потенційними підрядниками.

Saipem, яка контролюється державною нафтовидобувною італійською компанією Eni SpA, була головним підрядником "Південного потоку" і уклала дві угоди на загальну суму 2,4 млрд євро. У травні компанія отримала повідомлення про поновлення робіт з прокладання трубопроводу по дну Чорного моря.

Президент Росії Володимир Путін заявив 1 грудня 2014 р. на спільній прес-конференції з Президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом про припинення проекту "Південний потік" у зв'язку з відсутністю гарантій Євросоюзу. Тоді ж було прийнято рішення про розширення газопроводу "Блакитний потік" і будівництво нового газопроводу для збільшення газових поставок до Туреччини, яка також стане транзитером газу в Західну Європу.

Нагадаємо, на початку липня 2015 р. "Газпром" відклав розширення газопроводу для "Турецького потоку".