ua en ru

"Газпром" продовжує тримати низький тиск на вході в ГТС України

"Газпром" продовжує тримати низький тиск на вході в ГТС України Фото: "Газпром" тримає низький тиск газу (gazprom.ru)

Україні вдається виконувати свої зобов'язання, як країні-транзитеру

ПАТ "Газпром" в понеділок, 5 березня, продовжує порушувати свої зобов'язання по забезпеченню тиску на вході в українську газотранспортну систему (ГТС). Про це повідомив головний комерційний директор групи НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко, відповідаючи на запитання кореспондента РБК-Україна.

"Тиск (на вході в українську ГТС, - ред.) зберігається нижче контрактного. Це створює додаткові проблеми для забезпечення транзиту. Ці проблеми полягають у тому, що, відповідно, велике навантаження припадає на роботу наших компресорних станцій, ми спалюємо паливний газ, відповідно несемо великі витрати", - сказав Вітренко.

Він також нагадав, що крім цього Україні, як країні-транзитеру, вдається виконувати свої зобов'язання.

"Навіть при такому низькому тиску ми здатні забезпечити надійність транзиту і в цьому, до речі, є одна з переваг української ГТС яка здатна забезпечити безперебійність транзиту навіть в умовах невиконання своїх зобов'язань з боку "Газпрому" щодо тиску", - сказав головний комерційний директор "Нафтогазу".

Варто відзначити, що згідно з транзитним контрактом, ПАТ "Газпром" повинен витримувати тиск газу на вході в українську ГТС на рівні від 60 кгс/кв. см.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" 3 березня 2018 року продовжує порушувати свої зобов'язання по забезпеченню тиску на вході в українську газотранспортну систему.