ua en ru

"Газпром" запропонував "Нафтогазу" дату для переговорів про розірвання контрактів

"Газпром" запропонував "Нафтогазу" дату для переговорів про розірвання контрактів Фото: Олександр Мєдвєдєв (gazprom.ru)

"Газпром" запропонував дату для переговорів одночасно з повідомленням про розірвання контрактів

Російська газова компанія "Газпром" запропонувала НАК "Нафтогаз України" дату для проведення переговорів про розірвання контрактів на поставку і транзит газу. Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передають російські ЗМІ.

"Щодо питання розірвання контрактів на поставку і транзит газу я хотів би прокоментувати, що "Газпром" не тільки направив 5 березня повідомлення "Нафтогазу України" щодо початку процедури розірвання контрактів, але і запропонував дату необхідної для цього зустрічі сторін", - сказав Медведєв, але не назвав при цьому конкретної дати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" направив "Нафтогазу" повідомлення про розірвання контрактів на постачання і транзит газу. До цього глава російської компанії Олексій Міллер заявляв, що "Газпром" починає в Стокгольмському арбітражі процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом України". Він також заявив, що арбітраж виніс рішення по транзиту на користь "Нафтогазу" нібито у зв'язку з тим, що в Україні "різко погіршилася економічна ситуація".

"Ми категорично проти того, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми України. Продовження дії контрактів для "Газпрому" - економічно недоцільно і невигідно", - сказав Міллер.