ua en ru

"Газпром" планує новий газопровід через Чорне море

"Газпром" планує новий газопровід через Чорне море Фото: глава "Газпрому" Олексій Міллер

Згідно з проектом, доставка російського газу по дну Чорного моря, планується через треті країни до Греції, а звідти - до Італії

Російський концерн "Газпром", італійська компанія Edison SpA і грецька DEPA SA підписали меморандум про постачання природного газу з Росії. Про це повідомляють "Газпром" і DEPA SA, передає Deutsche Welle.

Документ був підписаний в Римі на зустрічі глави "Газпрому" Олексія Міллера з головними виконавчими директорами Edison SpA Марком Бенайуном і DEPA SA Теодоросом Китсакосом.

У меморандумі йдеться про доставку газу по дну Чорного моря через треті країни до Греції, а звідти - до Італії з метою "організація південного маршруту поставок російського природного газу в Європу".

Повідомляється, що сторони планують використовувати результати робіт, які проводили Edison і DEPA в рамках проекту ITGI Poseidon.

Теодорос Китсакос заявив, що новий проект дозволить посилити енергетичну безпеку Європи" і "підвищити роль Греції як великого коридору для поставок газу з різних джерел і маршрутів", наводить його слова прес-служба грецької компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося "Газпром" планує в 2016 році збільшити поставки газу в країни далекого зарубіжжя до 162,6 млрд кубометрів, перевищивши, таким чином, рекордний показник 2013 року (161,5 млрд кубометрів).