ua en ru

"Газпром" не очікує зниження цін на газ в Європі в найближчі місяці

"Газпром" не очікує зниження цін на газ в Європі в найближчі місяці Фото: "Газпром" вважає ціни на газ в Європі на рівні 1000 доларів за тисячу кубів стійкими (УНІАН)

Російська компанія "Газпром" вважає ціни на газ в Європі на рівні 1000 доларів за тисячу кубометрів стійкими. Газовий монополіст також не бачить передумов для їх зниження в найближчі місяці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС.

Як зазначив у коментарі агентству начальник департаменту "Газпрому" Олександр Іванніков, ціни на газ у районі 1000 доларів за тисячу кубічних метрів залишаються стійкими.

"Ми не вважаємо ціни на газ 1000 доларів за тисячу кубічних метрів стійкими. Ми бачимо, що вони вже почали негативно впливати на попит", - цитує видання топменеджера.

Іванніков додав, що опалювальний сезон, що настав у Європі та Азії, а також незаповнені підземні сховища і котирування ф'ючерсів на газ не дозволяють говорити про зниження ціни в найближчі місяці.

"Високі ціни призвели до певного скорочення попиту на газ у Європі у порівнянні з третім кварталом минулого року", - уточнив представник "Газпрому".

Представник російської компанії додав, що прибуток "Газпрому" у 2022 році може перевищити показ поточного року. Він також заявив, що експорт газу залишиться на рівні 2021 року.