ua en ru

"Газпром" відобразить у звітності 2,6 млрд доларів виплат "Нафтогазу"

"Газпром" відобразить у звітності 2,6 млрд доларів виплат "Нафтогазу" Фото: Андрій Круглов (gazprom.ru)

Російський монополіст зменшить на цю суму звітну суму прибутку

"Газпром" відобразить у звітності за 2017 рік 2,6 млрд доларів виплати НАК "Нафтогаз України" у відповідності з рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це заявив заступник голови правління російського газового монополіста Андрій Круглов, передає "Інтерфакс".

Він пояснив, що на цю суму буде скоригована звітна сума прибутку компанії.

"У звітності ці цифри будуть відображені. Але це не означає, що не покажемо прибуток, покажемо менший прибуток", - сказав він.

При цьому, Круглов не спростував і не підтвердив намір "Газпрому" платити цю суму на користь української компанії.

"Мені нічого додати до тієї позиції, яка була офіційно озвучена. Зараз ми подали апеляцію у верховний шведський суд. Почекаємо рішення", - підкреслив він.

Варто все ж зазначити, що рішення про включення 2,6 млрд доларів боргу перед "Нафтогазом" у фінансову звітність "Газпрому" може побічно свідчити про те, що російський газовий монополіст збирається виплатити Україні цю суму тим самим виконавши рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, російський "Газпром" і "Нафтогаз України" офіційно розпочали переговори про розірвання контрактів на поставку і транзит газу.

"Газпром" 21 березня подав до Апеляційного суду округу Свеа (Швеція) клопотання про часткове скасування остаточного рішення по арбітражному розгляду з "Нафтогазом України" про постачання газу. Крім того, 20 березня повідомлялося, що "Газпром" не визнав правомірність штрафу, накладеного на компанію Антимонопольним комітетом України і готує у зв'язку з цим новий позов у міжнародний арбітраж.