ua en ru

"Газпром" оскаржив штраф у 6,6 млрд доларів у Верховному суді України

"Газпром" оскаржив штраф у 6,6 млрд доларів у Верховному суді України Фото: ПАТ "Газпром" (gazprom.ru)

Суд надав "Газпрому" час до 29 серпня на усунення недоліків, допущених позивачем у заяві

Компанія "Газпром" оскаржила рішення Вищого господарського суду України, який ухвалив стягнути з компанії пені і штраф Антимонопольного комітету України (АМКУ) в 6,6 млрд доларів, у Верховному суді України. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на ухвалу суду від 15 серпня, розміщене в єдиному реєстрі судових рішень України.

Так, згідно з визначенням, Верховний суд України надав російському газовому монополісту час до 29 серпня на усунення недоліків, допущених позивачем у заяві.

"Суддя Верховного суду України Інна Бердник, розглянувши заяву "Газпрому" про перегляд Верховним судом України постанови Вищого господарського суду України від 16 травня 2017 по позовом Антимонопольного комітету України до "Газпрому" про стягнення суми, ...прийняв рішення надати "Газпрому" термін для усунення недоліків до 29 серпня 2017 року", - зазначено в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" має намір збільшити суму позову до ПАТ "Газпром" по транзитному контракту на 5 млрд доларів. Головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявляв, що "Нафтогаз" очікує рішення Стокгольмського арбітражного суду за позовом проти "Газпрому" вже до грудня цього року.