ua en ru

"Газпром" наполягає на позасудовому рішенні по антимонопольним претензіям ЄС

"Газпром" наполягає на позасудовому рішенні по антимонопольним претензіям ЄС Фото: заступник глави "Газпрому" Олександр Медведєв

Газовий монополіст вже направив в Єврокомісію пропозиції щодо досудового врегулювання справи

Російський газовий монополіст ВАТ "Газпром" має намір домагатися позасудового рішення по антимонопольним претензіям, які у квітні направила Єврокомісія. Про це журналістам повідомив заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв, передає "Російська служба ВВС".

За словами Медведєва, "Газпром" вже направив в Єврокомісію пропозиції щодо досудового врегулювання справи, а найближчим часом представники компанії обговорять антимонопольні претензії з єврокомісаром Маргарет Вестагер.

Нагадаємо, в квітні 2015 р. Єврокомісія звинуватила "Газпром" у порушенні конкуренції.

Концерну було направлено повідомлення про претензії (Statement of objections) - наступний крок у трирічному антимонопольному розслідуванні, яке може привести до того, що "Газпром" буде змушений переглянути підвалини свого бізнесу у Східній Європі.

Попередня оцінка Єврокомісії така, що "Газпром" порушує антимонопольні правила ЄС, свідомо роз'єднуючи газові ринки Центральної та Східної Європи, наприклад, обмежуючи можливості своїх оптових покупців перепродавати газ в інші країни Європи.