ua en ru

"Газпром" вже винен "Нафтогазу" 2,5 млн доларів штрафу за невиконання рішення арбітражу

"Газпром" вже винен "Нафтогазу" 2,5 млн доларів штрафу за невиконання рішення арбітражу Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

Це сума відсотків за п'ять днів після рішення арбітражу

ПАТ "Газпром" вже винен НАК "Нафтогаз України" 2,5 млн доларів штрафних санкцій за невиконання рішення Стокгольмського арбітражу про виплату українській стороні 2,56 млрд доларів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перше питання, яке у нас зараз є до "Газпрому", - коли вони виконають рішення арбітражу на користь "Нафтогазу", яке зобов'язує "Газпром" сплатити "Нафтогазу" 2,56 млрд доларів? До речі, 2,5 млн доларів - це сума відсотків, які за ці п'ять днів після рішення арбітражу вони нам вже винні, оскільки вони нам ще не сплатили цю суму", - сказав Вітренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 березня російський "Газпром" направив НАК "Нафтогаз України" повідомлення про початок процедури розірвання контрактів на постачання і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

2 березня "Газпром" заявив, що почав процедуру розірвання всіх газових контрактів з Україною у Стокгольмському арбітражі. До таких дій "Газпром" вдався після рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким російський концерт повинен виплатити "Нафтогазу" компенсацію в розмірі 4,63 млрд доларів.