ua en ru

При газовій атаці в сирійській Східній Гуті загинуло 70 людей, - ВВС

При газовій атаці в сирійській Східній Гуті загинуло 70 людей, - ВВС Фото: сирійські діти в госпіталі після хіматаки (syriadirect.org)

За даними волонтерів, кількість жертв ще може збільшитися

У результаті застосування токсичного газу в сирійському місті Дума загинуло 70 осіб. Про це з посиланням на дані медиків і рятувальників повідомляє BBC.

За даними волонтерів, кількість жертв може збільшитися. Поки не було офіційного підтвердження цих повідомлень.

Своєю чергою Дамаск називає повідомлення про застосування хімічної зброї в Думі "сфабрикованими".

Водночас у Державному департаменті США повідомили, що стежать за повідомленнями про можливе застосування хімічної зброї в Східній Гуті. У відомстві зазначили, що якщо підтвердиться факт, що там була здійснена хіматака, то відповідальність за подію буде нести Росія.

"Історія застосування режимом [Асада] хімічної зброї проти власного народу не заперечується", - заявили в Держдепі.

Зазначено, що Дума - останнє місто, яке утримує сирійська опозиція в Східній Гуті.

Нагадаємо, про те, що в Думі було застосовано хімічну зброю, повідомили 7 квітня 2018 року представники сирійської опозиції. За їхніми даними, була скинута бомба з хімікатами. У Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини, який базується в Лондоні, повідомили, що люди загинули від задухи, яка була викликана димом. Також правозахисники заявили, що бомби були скинуті "урядовими силами" Сирії.

У Сирійсько-американському медичному товаристві заявили, що на Думу була скинута хлорна бомба. За його даними, вона впала на міську лікарню.