ua en ru

Газове протистояння показало "бездіяльність влади", - Ніколаєнко

Газове протистояння показало "бездіяльність влади", - Ніколаєнко Фото: Андрій Ніколаєнко (facebook.com-osnovaparty)

За словами Ніколаєнка, ситуація з газом виявила "фейкову гру" дуже багатьох політиків

Голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко вважає, що "газове протистояння" показало бездіяльність влади. Про це він заявив в ефірі одного з телеканалів, передає прес-служба партії.

"На сьогодні українська влада не робить достатньо кроків для того, щоб дійсно стимулювати приватні інвестиції в енергетичну сферу, збільшити державний видобуток та забезпечити справжню енергетичну незалежність України. Спочатку Володимир Гройсман каже, що ми не беремо жодного кубометру з Росії. Тепер він говорить: у нас не вистачає 10 мільйонів кубометрів газу на добу… Якщо ми не беремо російський газ, то яких 10 мільйонів кубометрів на добу нам не вистачає?", - підкреслив Ніколаєнко.

Крім того, голова партії "Основа" наголосив на тому, що подібні кризи наочно показують відсутність реальних справ та неправдиві заяви чиновників.

"Ця ситуація виявила фейкову гру дуже багатьох політиків. Бо за політикою часто відсутні реальні справи, яких потребує держава. А замість того, аби працювати, політики розповідають що завгодно. Тільки трапляється така кризова ситуація і ми кажемо: Росія перекриває газ. А до того розповідали, що російський газ Україні не потрібен – бо ми з Європи його імпортуємо. Так, у кризових ситуаціях виявляються розбіжності між судженнями політиків та реальними справами. Тому зараз викривається справжній стан речей в нашій газовій енергетиці", — резюмував Ніколаєнко.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж прийняв рішення в користь української компанії по "транзитній справі". За не надані контрактні обсяги транзитного газу "Газпром" має заплатити 4,63 млрд доларів.