ua en ru

На Гаваях пояснили помилкову тривогу ракетну

На Гаваях пояснили помилкову тривогу ракетну Фото: балістична ракета (kcna.kp)

Помилкова тривога була відправлена під час тренування

Помилкова тривога про загрозу балістичної ракети на Гаваях у суботу, 13 січня, була піднята через помилку. Про це заявив глава Агентства з управління надзвичайними ситуаціями на Гаваях Верн Міягі, передає Hawaii News Now.

"Неправильна кнопка була натиснута. Я глибоко приношу вибачення за турботу і горе, які ми заподіяли сьогодні", - сказав він.

За його словами, помилкова тривога була відправлена під час тренування, і що в майбутньому ця вправа буде здійснюватися двома людьми замість одного.

Як повідомляє видання, для Агентства з надзвичайних ситуацій Гавайських островів знадобилося 38 хвилин, щоб відправити друге попередження, що інформує людей про помилку.

За словами губернатора Девіда Ярмі, затримка з відправленням другого повідомлення на мобільні телефони пояснюється тим, що державні чиновники намагалися визначити, чи дійсно це попередження або брехня, і отримати федеральний дозвіл на відправку другого повідомлення.

"Ми пройшли процес, щоб підтвердити, чи це була реальна тривога чи ні. Ми вирішили, що це помилкова тривога, і потім ми ініціювали повідомлення для всіх", - сказав Ярмі.

Нагадаємо, жителі Гавайських островів отримали повідомлення про загрозу атаки балістичними ракетами.