ua en ru

Галасюк: ми будемо виправляти ситуацію з дефіцитом сировини на метпідприємствах

У четвер 12 листопада на Дні економіки у Верховній Раді буде розглянуто законопроект №2031а "Про підтримку українського металургійного виробництва". Про це повідомив голова Комітету ВР з питань промислової політики Віктор Галасюк, передають "Экономические известия".

За його словами, законопроект передбачає обмеження експорту металобрухту з України, щоб вирішити проблему дефіциту на металургійних заводах країни.

"Дефіцит сировини на українських металургійних підприємствах - абсолютно неприпустима ситуація, і ми будемо її виправляти, - заявив Віктор Галасюк. - Сьогодні існує ручний режим розподілу квот для експорту металобрухту, і це не тільки несе корупційні ризики, але і періодично призводить до дефіциту брухту чорних металів в Україні".

Також голова Комітету ВР з питань промислової політики Віктор Галасюк зазначив, що після прийняття законопроекту в першому читанні профільний комітет вибере один з двох варіантів вирішення проблеми дефіциту металобрухту.

"Між першим і другим читанням ми вирішимо, ввести фізичне обмеження експорту з відкритим розподілом квот на біржах, або застосувати більш м'який запобіжний - підвищити експортні мита", - заявив він.

Крім того, за словами Віктора Галасюка, Комітет з питань промислової політики готує пакет стимулів для українського машинобудування, що також стане одним із заходів для підтримки металургійної промисловості.