ua en ru

ДАІ заблокувало виїзд спостерігачам, щоб вони не потрапили на третину ділянок у 194 окрузі - "Батьківщина"

ДАІ заблокувало виїзд міжнародним і українським спостерігачам, щоб вони не потрапили на третину ділянок у 194 окрузі. Про це сьогодні повідомив журналістам Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як тільки до нас додзвонився кандидат, Микола Булатецький, який поінформував, що рівно за півгодини до виїзду групи спостерігачів на виборчі дільниці, а це близько 30 осіб, це фактично більше ніж третину всіх виборчих дільниць в цьому окрузі, до його штабу під'їхало кілька автомобілів ДАІ, які заблокували єдиний виїзд, який є з його штабу. Це блокування відбувалося рівно півгодини, які тільки наступила восьма година вечора (20:00) виїзд був розблокований. Навіщо це було зроблено? Згідно із законодавством, міжнародні і українські спостерігачі мають право потрапити на виборчу дільницю до восьми годин до завершення голосування на дільниці. Тільки тоді вони мають право спостерігати за підрахунком голосів", - повідомив Соболєв.

За його словами, це є причиною того, щоб в цьому окрузі визнати вибори недійсними.

"Фактично третина виборчих дільниць на цьому окрузі залишилася без спостерігачів, як українських, так і міжнародних, включаючи заблокованість декількох ЗМІ, які тепер можуть тільки поруч з виборчими дільницями дивитися, як відбувається події не маючи можливість бути присутнім при підрахунку голосів. Це безпрецедентний факт, і на нашу думку це є пряма підстава визнати вибори недійсними, тому що фактично третина дільничних виборчих комісій залишається без спостерігачів від ключового кандидата, який переміг на одних виборах", - зазначив Соболєв.