ua en ru

ДАІ посилює нагляд за використанням автомобільних номерів

ДАІ посилює нагляд за використанням автомобільних номерів Фото: ДАІ

ДАІ буде виявляти номерні знаки не відповідають вимогам стандартів

Державна автомобільна інспекція (ДАІ) посилює нагляд за використанням державних реєстраційних номерів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДАІ.

"Останнім часом набули масового характеру випадки експлуатації транспортних засобів без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, з номерним знаком, закріпленим у невстановленому для цього місці, закритим іншими предметами чи забрудненим, що дозволяє уникати правопорушникам відповідальності за порушення правил дорожнього руху і негативно впливає на безпеку дорожнього руху", - йдеться в повідомленні.

Під час нагляду за дорожнім рухом працівники ДАІ будуть виявляти транспортні засоби, на яких використовуються номерні знаки з порушенням вимог підпункту в) пункту 2.9 Правил дорожнього руху (керувати транспортним засобом, не зареєстрованим у Державтоінспекції, без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому транспортному засобу чи не відповідає вимогам стандартів).

Відповідно до законодавства України, за вказані порушення передбачений штраф у розмірі від 170 до 255 грн. (ч. 6. ст. 121 Купап ). За повторне вчинення порушення протягом року, ч. 7 ст. 121 Купап передбачається штраф в розмірі від 255 до 510 грн. або громадські роботи строком від 30 до 40 годин з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв дати вказівку працівникам Державтоінспекції припиняти поява на автомобільних номерах наклейок будь-якого змісту, в тому числі патріотичну.