ua en ru

ДАІ на під'їздах до Межигір'я зупиняє автобуси з активістами Євромайдану

Співробітники ДАІ масово зупиняють автобуси, в яких до резиденції Президента Віктора Януковича "Межигір'я" їдуть активісти Євромайдану.

Співробітники Державної автомобільної інспекції (ДАІ) масово зупиняють автобуси, у яких до резиденції Президента України Віктора Януковича "Межигір'я" їдуть активісти Євромайдану. Про це з посиланням на Twitter очевидців подій повідомляє "Радіо Свобода".

Сьогодні активісти планують встановити біля повороту на село Нові Петрівці, поруч з яким розташоване "Межигір'я", "народний блокпост". За словами ініціаторів акції, вони мають намір контролювати переміщення кортежів, які заважають руху пересічних громадян.

Це третя за останні два тижні масова акція поблизу маєтку Януковича. Активісти Автомайдану навідувалися до "Межигір'я" 29 грудня і 12 січня. Минулої неділі вони прагнули передати главі держави символічну "повістку на народний суд на Майдані".

Один з лідерів Автомайдану, активіст Сергій Коба заявив, що ДАІ вилучила водійські посвідчення вже у близько ста учасників автопробігу до резиденції Президента "Межигір'я" під Києвом 29 грудня 2013 р.

У Державтоінспекції активістам закидають відмову зупинитися на вимогу правоохоронців.