ua en ru

Г.Семчук: Збитки у галузі ЖКГ становлять 1 млрд 200 млн грн

Збитки в галузі житлово-комунального господарства на сьогоднішній день становлять 1 млрд 200 млн грн. Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра з питань ЖКГ Григорій Семчук, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні збитки в галузі становлять 1 млрд 200 млн грн і, як не гірко говорити, ці збитки ростуть", - зокрема, зазначив Г.Семчук.
Також він повідомив, що дебет - заборгованість на підприємствах - на сьогоднішній день складає близько 11 млрд грн: "Це борги підприємствам і з них найбільший відсоток - борг населення за надані послуги".
Кредиторська заборгованість, за словами заступника міністра, на сьогоднішній день досягла більше 14 млрд грн "і темп приросту з початку року становить 15,5%". За інформацією Г.Семчука, основним відсотком заборгованості у цьому показнику є борги за енергоносії.
"Теплопостачальники (повинні - ред.) за газ цього року понад 2,5 млрд грн, а водопровідно-каналізаційне господарство - це борги за електроенергію - 1 млрд 200 млн - 1 млрд 300 млн грн. На сьогоднішній день при такій економіці про якесь переоснащення, про якесь підвищення якості послуг складно говорити", - підкреслив він.