ua en ru

Фюле сьогодні знов приїде до України

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле сьогодні має намір повернутися в Україну в надії знайти компроміс щодо підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це сьогодні на брифінгу в Брюсселі заявив його прес-секретар Пітер Стано, повідомляє данське видання Politiken.

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле (на фото) сьогодні має намір повернутися в Україну в надії знайти компроміс щодо підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це сьогодні на брифінгу в Брюсселі заявив його прес-секретар Пітер Стано, повідомляє данське видання Politiken.

За його словами, завтра в Києві Фюле має намір провести переговори з представниками української влади, опозиції та громадянського суспільства.

"Ми пильно стежимо за розвитком подій в українському парламенті. Не тільки сьогодні, але на регулярній основі", - зазначив Стано.

Нагадаємо, 19 листопада, у вівторок, Фюле вже знаходився в Україні. Вранці він відвідав Верховну Раду. Під час візиту Фюле у ВР він зустрівся з головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком - обговорювалося питання про виконання Україною зобов'язань перед ЄС. Потім Фюле зустрівся з Президентом Віктором Януковичем.

Сьогоднішній візит Фюле - запланований. Про нього в понеділок, 18 листопада, заявляв народний депутат від фракції "Батьківщина" Григорій Немиря.

Зазначимо, сьогодні Верховна Рада відмовилася ухвалювати законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, регіоналів і комуністів не влаштував жоден із шести запропонованих варіантів, що дозволяють Юлії Тимошенко виїхати за кордон. У зв'язку з цим почалися розмови про те, що ЄС може підписати угоду про асоціацію, а тиск в питанні Тимошенко відкласти на період ратифікації угоди парламентами європейських країн.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що шанси на підписання УА менше 50%, проте член місії Європарламенту Олександр Квасьневський сказав, що шанси ще є.