ua en ru

Фюле закликав українську владу не втрачати зв'язок з людьми на Донбасі

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликав українську владу не втрачати зв'язок з людьми на Донбасі.

Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликав українську владу не втрачати зв'язок з людьми на Донбасі. Про це заявив під час відкриття 11-го форуму Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві.

"Я також дуже заохочую українську владу не втрачати контакту з людьми на сході України, які стурбовані і залякані. Ви повинні знати, що відбувається, в деяких випадках розрізнені друзі і сім'ї, вони повинні вибирати між двома сторонами конфлікту. Їм потрібні ваше розуміння їх страждань і впевненість у тому, що не потрібно такий вибір робити, тому що на Майдані йшлося не про те, щоб розділити країну", - заявив Фюле.

"Майдан не розділив країну, а об'єднав у прагненні жити краще. Він дав шанс для зростання потенціалу країни", - додав єврокомісар.

Фюле також додав, що ЄС не забуде про події в Криму і буде "продовжувати тиснути, поки законна справедливість не буде відновлено".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 12 вересня 2014 р. офіційно відкриє 11-й форум Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві. У заході візьмуть участь близько 350 політиків, бізнесменів та громадських активістів з більш ніж 20 представників іноземних держав.