ua en ru

Фюле залишив будівлю Верховної Ради

Єврокомісар із питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, який 19 листопада 2013 р., прибув з візитом в Україну, залишив Верховну Раду. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Загалом єврочиновник провів у кулуарах парламенту понад півгодини.

Під час візиту Фюле до ВР, він зустрівся з головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком. Під час зустрічі було обговорено питання щодо виконання Україною зобов'язань перед ЄС.

Рибак вкотре заявив, що альтернативи європейському вибору у нашої держави немає, і висловив сподівання, що Угода про асоціацію Україна-ЄС буде підписана на Вільнюському саміті.

Він також повідомив, що на поточному пленарному тижні планується розглянути у другому читанні і ухвалити у цілому закони про прокуратуру і про внесення змін до виборчого законодавства. Голова ВР також повідомив про роботу робочої групи, яка працює над підготовкою узгодженого компромісного закону про можливість лікування за кордоном осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі.

Рибак наголосив, що Президент України Віктор Янукович заявив про готовність підписати відповідний закон, який ухвалить Верховна Рада.