ua en ru

ФМС РФ призупинила пропуск через пункти "Донецьк", "Гуково" і "Новошахтинськ" через стрілянину в Україні

Пропуск через російські митні пункти "Донецьк", "Гуково" і "Новошахтинськ" призупинено через стрілянину на суміжних прикордонних пунктах пропуску в Україні. Про це повідомляє прес-служба Південного митного управління РФ.

Так, згідно з повідомленням, 10 липня о 16: 55 посадові особи митного поста "Донецьк" Міллеровської митниці вдруге за добу були евакуйовані за територію пункту пропуску через інтенсивну стрілянину та артилерійську канонаду в районі українського пункту пропуску "Ізварине".

Станом на 9:30 хвилин 11 липня особовий склад митного поста "Донецьк" знаходиться в адміністративній будівлі поста в місті Донецьк Ростовської області. Пропуск фізичних осіб і транспортних засобів через кордон поки не відновлено.

Крім того, 10 липня о 17: 30 посадові особи митного поста "Гуково" Ростовської митниці та п'ятеро цивільних осіб, які перетинали в цей час кордон, були евакуйовані в безпечне місце.

"Після розриву випущеного з боку України боєприпасу в кількох метрах від входу в пункт пропуску пошкодження отримала будівля автовокзалу, в якій здійснюються митні операції щодо осіб, які перетинають кордон автотранспортом. Постраждалих немає. Зараз встановлюється ступінь працездатності інфраструктури митного поста та розмір завданої шкоди, пропуск фізичних осіб і транспортних засобів через кордон не відновлено", - йдеться в повідомленні.

Також, о 4:00 до 11 липня особовий склад митного поста "Новошахтинськ" Ростовської митниці змушений був сховатися в безпечному місці через стрілянину і вибухи в районі суміжного пункту пропуску "Должанський" (Україна).

О 9:30 11 липня особовий склад митного поста повернувся на робочі місця, однак пропуск фізичних осіб і транспортних засобів через митний пост "Новошахтинськ" не здійснюється, так як з боку України досі чути постріли, відзначають в прес-службі.

Водночас, за повідомленням Південного управління митниці, як і раніше, немає руху через пункт "Куйбишеве" Таганрозької митниці через припинення роботи суміжної поста "Маринівка" (Україна). При цьому посадові особи поста "Куйбишеве" знаходяться на місцях і готові до здійснення через кордон.