ua en ru

ФРС почне скорочення програми зі стимулювання економіки у вересні, - Goldman Sachs

Аналітики Goldman Sachs знову заявили, що ФРС США почне скорочення програми стимулювання у вересні, передає телеканал "Росія 24".

Згідно з даними Marketwatch експерти Goldman Sachs випустили доповідь, в якій зазначають, що чиновники ФРС оголосять про початок згортання програми кількісного пом'якшення поточним обсягом в 85 млрд дол на майбутньому засіданні Федерального комітету з відкритого ринку у вересні.

Це вже другий прогноз з боку Goldman Sachs про початок зниження обсягів купівлі активів ФРС США. У перший раз подібний прогноз на початку липня озвучив головний економіст інвестбанку Ян Хациус.

У разі якщо ФРС дійсно почне згортання у вересні, програма може бути повністю припинена в середині 2014 р.

При цьому обсяг куплених з боку ФРС США активів складе 1,3 трлн дол. Загальний обсяг активів на балансі американського Центробанку складе трохи менше 4 трлн дол.

Аналітики Goldman Sachs вважають, що Федрезерв не буде вживати яких-небудь активних дій щодо скорочення балансу активів, а скоріше буде тримати іпотечні папери і трежеріс аж до настання термінів їх погашення.

Варто відзначити, що приводом для нового прогнозу з боку Goldman Sachs, швидше за все, стали коментарі з боку ряду чиновників ФРС США, в яких вони висловилися на користь початку згортання стимулювання.

Ці ж коментарі є однією з основних причин негативної динаміки, яка встановилася на світових ринках з початку поточного тижня.