ua en ru

Фріланд заявила про необхідність тиску на Росію за анексію Криму

Фріланд заявила про необхідність тиску на Росію за анексію Криму Фото: Христя Фріланд

Фріланд зазначила, що в Криму спостерігаються серйозні порушення прав людини

Міжнародне співтовариство має продовжувати тиск на Росію за анексію Криму. Про це йдеться в заявлении глави Міністерства закордонних справ Канади Христі Фріланд, опублікованому на сайті МЗС.

"Сьогодні трирічна річниця незаконної анексії Росією Криму. Ми рішуче засуджуємо порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Канада неухильно підтримує народ України. Разом міжнародне співтовариство має продовжувати чинити тиск, в тому числі за допомогою економічних санкцій, до тих пір, поки Росія не буде поважати міжнародне право і суверенітет України", - йдеться в заяві.

Також Фріланд зазначила, що в Криму спостерігаються серйозні порушення прав людини, а також перешкоджання роботі міжнародних правозахисних організацій.

"З окупацією Криму почалося жорстоке порушення прав людини, включаючи свободу вираження поглядів та свободу зібрань. Соромно, що Росія перешкоджає доступу в Крим міжнародним правозахисним організаціям, у тому числі місії зі спостереження за правами людини в Україні", - сказала вона.

Нагадаємо, також сьогодні в США заявили, що санкції проти Росії будуть діяти до припинення окупації Криму.