ua en ru

У ФРН ліберали вийшли з переговорів про формування урядової коаліції

У ФРН ліберали вийшли з переговорів про формування урядової коаліції Фото: засідання в Бундестазі (bundestag.de)

Представники "зелених" розкритикували відмову "Вільної демократичної партії" від продовження переговорів

Переговори про створення нової урядової коаліції в Німеччині було перервано, оскільки з них вийшла "Вільна демократична партія". Про це повідомив її голова Крістіан Лінднер, передає DW.

"Ми були б змушені відмовитися від наших основних принципів і від усього, до чого ми прагнули довгі роки. Ми не будемо підводити наших виборців, підтримуючи політичний курс, у який ми не віримо", - йдеться в повідомленні партії в Twitter.

Лінднер пояснив зрив консультацій "відсутністю довіри" між партнерами, з його слів, сторонам не вдалося дійти згоди щодо модернізації країни.

"Краще не керувати країною, ніж керувати неправильно. Сьогодні, після тижнів переговорів, ми маємо перед собою список безлічі протиріч, відкритих питань та конфліктів цілей", - підкреслив він, назвавши протиріччя між своєю партією та ХДС і ХСС нездоланними.

Водночасчас "зелені" розкритикували відмову лібералів від продовження переговорів.

"Він (Лінднер, - ред.) обрав вид популістської агітації замість державної політичної відповідальності", - написав представник партії Райнхард Бютікофер у Twitter.

Переговори між Християнсько-демократичним союзом, Християнсько-соціальним союзом, "зеленими" і "Вільною демократичною партією" зі створення коаліції, попередньо названої "Ямайкою", тривали близько чотирьох тижнів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в разі провалу переговорів зі створення коаліції у ФРН можуть відбутися перевибори.