ua en ru

У ФРН ключові партії сьогодні проведуть консультації щодо коаліції і формування уряду

У ФРН ключові партії сьогодні проведуть консультації щодо коаліції і формування уряду Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Лідери ХДС / ХСС і СДПН проведуть консультації з керівництвом своїх партій

У Федеративній республіці Німеччина (ФРН) ключові партії сьогодні проведуть консультації щодо коаліції і формування уряду. Про це повідомляє DW.

"Лідери Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС) та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у п'ятницю, 1 грудня, проведуть консультації з керівництвом своїх партій про можливість створення великої коаліції і формуванні уряду", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, під час зустрічей вони повинні обговорити питання, які піднімалися під час переговорів лідера ХДС Ангели Меркель, лідера ХСС Хорста Зеехофера і лідера СДПН Мартіна Шульца з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером ввечері напередодні, 30 листопада.

Наголошується, що їхня зустріч в берлінській резиденції глави ФРН тривала більше 2 годин. Сторони погодили не розкривати її деталі громадськості, тому після її завершення заяви для журналістів не прозвучали.

Відомо, що президент ФРН запрошує на консультації лідерів ХДС, ХСС та СДПН з метою схилити їх до утворення так званої великої коаліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нові переговори щодо створення урядової коаліції за участю блоку чинного канцлера Німеччини Ангели Меркель і соціал-демократів відбудуться на початку наступного року.