ua en ru

Freshfields Bruckhaus Deringer LLP буде захищати Україну в суді у справі з Vanco Prykerchenska

Міністерство юстиції України закупило у міжнародної юридичної фірми Freshfields Bruckhaus Deringer LLP послуги у галузі права за 662,5 тис. дол. Про це йдеться у віснику державних закупівель.
Послуги були закуплені у одного учасника для представництва і захисту прав та інтересів держави Україна у справі за позовом компанії Vanco Prykerchenska до держави Україна.
Нагадаємо, 21 травня 2009 р. Кабмін Юлії Тимошенко в односторонньому порядку розірвав угоду із, зареєстрованою на Бермудських островах, компанією Vanco International у зв'язку з переуступкою нею прав на геологорозвідку і розробку нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря в інтересах Vanco Prykerchenska.
У липні 2009 р. Vanco International почала процес проти України в Арбітражній палаті м. Стокгольма. У відповідь на це, 5 серпня 2009 р. українська сторона відкликала свої пропозиції щодо мирного врегулювання суперечки з Vanco Prykerchenska. У липні 2010 р. Україна і компанія Vanco Prykerchenska призупинили арбітражний процес у Стокгольмському арбітражному суді і почали переговори, метою яких було мирне врегулювання спору щодо угоди про розподіл продукції.
6 липня 2011 р. Кабінет міністрів схвалив проект мирової угоди між державою Україна та компанією Vanco Prykerchenska Ltd.