ua en ru

Freedom House вважає побиття Чорновіл атакою на свободу ЗМІ

Правозахисна організація Freedom House вважає побиття активістки Євромайдану, журналістки Тетяни Чорновіл атакою на свободу ЗМІ в Україні. Про це йдеться в заяві організації.

"Органи влади в Україні повинні прийняти негайні, рішучі кроки для притягання до відповідальності осіб, винних у останніх нападах на Чорновіл та інших журналістів", - сказав президент правозахисної організації Девід Дж. Крамер. - "В умовах, коли корупція поширена всюди в бізнесі, державному управлінні, суспільному житті, Чорновіл та інші, хто доповідав про корупцію, відіграють особливо важливу роль".

Нагадаємо, на Бориспільській трасі у ніч на 25 грудня була побита активістка Євромайдану Тетяна Чорновіл.

Як повідомив начальник прес-служби Головного управління МВС у Київській області Микола Жукович, Чорновіл виявили працівники Державтоінспекції 25 грудня близько 0:40 на трасі "Київ-Бориспіль" неподалік м. Борисполя. Її автомобіль Chevrolet Aveo був сильно пом'ятий з двох сторін, заднє скло було розбите. У самої Чорновіл було сильно розбите обличчя.

Справа Чорновіл зараз проходить за двома статтями: ст 296 (хуліганство, що карається штрафом до 1000 неоподатковуваних мінімумів або обмеженням волі на строк до 5 років) та ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, яке карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років).