ua en ru

У всіх французьких поїздах з'явиться озброєна охорона

У всіх французьких поїздах з'явиться озброєна охорона Фото: у всіх французьких поїздах з'явиться озброєна охорона

Озброєні охоронці будуть працювати під прикриттям

У всіх французьких поїздах з'явиться озброєна охорона. Про це заявив глава національної залізничної компанії SNCF Гійом Пепі, повідомляє AP.

Наголошується, що охоронці будуть в цивільному, щоб не привертати увагу. Крім того, спеціальна служба буде вивчати відеозаписи з 40 тисяч камер на станціях і вокзалах на предмет підозрілої поведінки.


Повідомляється, що 21 серпня 2015 року джихадисту з Марокко не вдалося здійснити теракт в одному з французьких поїздів. Він відкрив вогонь в одному з вагонів швидкісного потягу Thalys, що слідував з Амстердама в Париж. Нападник був знешкоджений трьома американцями, які перебували на канікулах: двома військовими та їх другом-студентом. Вони почули, як той заряджає зброю в туалеті.

Крім того, французький прем'єр-міністр Манюэль Вальс і міністр внутрішніх справ Бернар Казнєв висловили американським військовим подяку.

Нагадаємо, в промисловій зоні на південному заході Франції прогриміли вибухи - вибухнули кілька автоцистерн, призначених для транспортування хімічних речовин. В результаті інциденту постраждали двоє пожежників.