ua en ru

Французькі депутати прибули до Криму

Французькі депутати прибули до Криму Фото: Крим

Парламентарі планують зустрітися з "владою" півострова і місцевими жителями

Делегація французьких депутатів прибула до Криму, літак парламентаріїв приземлився в аеропорту Сімферополя. Про це повідомляє ТАСС.

Як повідомляється, члени делегації на чолі з депутатом Національних зборів від партії "Республіканці", співголовою асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані мають намір зустрітися з "главою" Криму Сергієм Аксьоновим і спікером "парламенту" республіки Володимиром Константиновим.

"Це мій перший за останні 13 років візит до Криму. Коли я був перший раз, відвідував французьке військове кладовище. Я збираюся зустрітися з політичним керівництвом (республіки) і з простими жителями півострова. Я хочу скласти для себе уявлення про те, як змінився Крим після входження до складу Росії. Я хочу дізнатися, як у них йдуть справи, чи відчувають вони труднощі у зв'язку з блокадою кордону і що вони думають про роль Криму в Росії", - розповів Маріані.

Як повідомляється, поспілкуватися з жителями Криму і туристами французькі парламентарії зможуть також в Ялті, куди вони відправляться після закінчення всіх офіційних зустрічей. У планах депутатів відвідування набережної курортного міста, а також екскурсія в резиденцію останнього російського імператора Миколи II в Лівадії. А 24 липня депутати відвідають Севастополь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС Франції вважає візит своїх депутатів до Криму порушенням міжнародного права.