ua en ru

Французька компанія відновила роботи на ЧАЕС

Французька компанія "Новарка", яка на Чорнобильській атомній електростанції зводить новий безпечний конфайнмент (укриття) над нинішнім саркофагом зруйнованого четвертого енергоблоку, сьогодні відновила роботи з монтажу металоконструкцій та обшивки арки нового укриття, повідомляє прес-служба ЧАЕС.

"Сьогодні, 20 лютого 2013 р., відновлено роботи з монтажу металоконструкцій та обшивки арки НБК, які виконує персонал спільного підприємства "Новарка" в зоні вільного доступу", - йдеться в повідомленні ЧАЕС.

За повідомленням, компанія ще вчора надіслала про це листа керівництву ЧАЕС.

В даний час підходять до завершення роботи з розчищення завалу, що утворився в результаті обвалу частини стінної конструкції і покрівлі машинного залу четвертого блоку ЧАЕС. Роботи веде персонал ДСП ЧАЕС.

Як повідомив керівник робіт - заступник начальника цеху експлуатації об'єкту "Укриття" (нового безпечного конфайнменту) Олександр Хімач, для видалення фрагментів будівельних конструкцій фахівцями ЧАЕС розроблена окрема робоча програма. 19 лютого були видалені великі фрагменти.

Нагадаємо, 12 лютого 2013 р. о 14:03 над машинним залом блоку № 4 Чорнобильської атомної електростанції сталося часткове руйнування стінових панелей та частини легкої покрівлі.

Читайте також: Причини обвалення на Чорнобильській АЕС будуть представлені до кінця лютого 2013 р