ua en ru

Франція заявила, що США повинні координувати санкції проти Росії з G7

Франція заявила, що США повинні координувати санкції проти Росії з G7 Фото: санкції проти РФ (колаж РБК-Україна)

МЗС Франції закликало США координувати санкційну політику з Європою і G7

Міністерство закордонних справ (МЗС) Франції заявило, що Сполучені Штати Америки (США) повинні координувати санкції проти Російської Федерації (РФ) з Європою і G7. Про це повідомляє Reuters.

"Протягом кількох років ми говорили США про складності, які викликає екстратериторіальне законодавство. У питаннях, пов'язаних із безпекою та індустріальною політикою Європи, ми б хотіли, щоб США дотримувалися необхідної координації, особливо в рамках G7", - заявив офіційний представник МЗС Франції.

За його словами, він мав на увазі групу з семи основних промислово розвинених країн, яка включає Великобританію, Німеччину, Італію, Канаду, США, Франції та Японії.

Так, залишається незрозумілим, чи схвалить президент США Дональд Трамп пропозицію сенаторів санкціонувати європейські фірми, які беруть участь або фінансують енергетичні проекти, такі як газопровід "Північний потік - 2".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Австрії Крістіан Керн і міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявили, що прийняті в Сенаті США санкції відносно РФ становлять загрозу поставок російського газу в Європу.