ua en ru

Франція може заборонити імпорт сланцевого газу з США

Франція може заборонити імпорт сланцевого газу з США Фото: майже половина перших постачань у Францію склав сланцевий газ

Рішення пов'язане з тим, що метод видобутку поставленого сланцевого газу в європейській країні заборонений

Міністерство енергетики Франції вивчить можливі правові підстави для заборони імпорту скрапленого газу США. Про це заявила міністр економіки та енергетики Франції Сеголен Руаяль, повідомляє Reuters.

Причиною такого рішення став той факт, що майже половину перших поставок склав сланцевий газ, метод видобутку якого - гідравлічний розрив пластів (фракінг) - на території Франції заборонений.


За словами Руаяль, контракти, підписані французькими газопостачальною компанією Engie та енергокомпанією EDF з виробниками із США, призвели до імпорту зрідженого природного газу (ЗПГ), який містив близько 40% сланцевого газу.

"Я запитала компанії, чому вони не проявили пильність, а також попросила знайти правову підставу для заборони імпорту сланцевого газу", - заявила Руаяль.

У минулому році французькі EDF і Engie підписали низку угод з американської Cheniere про постачання газу, зазначає Le Parisien. EDF підписала довгостроковий контракт, який діятиме протягом 20 років і передбачає поставку 0,77 млн т (1 млрд куб. м газу в рік.

Нагадаємо, наприкінці квітня США відправили в Європу перший танкер зі скрапленим газом.