ua en ru

Франція профінансує будівництво сонячних електростанцій в зоні відчуження

Франція профінансує будівництво сонячних електростанцій в зоні відчуження Фото: віце-прем'єр-міністр України, відповідальний за енергетику, екологію та використання надр Володимир Кістіон (facebook.com/volodymyr.kistion)

Майбутні сонячні електростанції потужністю до 1200 МВт

Уряд Франції надасть фінансову і технічну допомогу Україні для реалізації проекту будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, відповідальний за енергетику, екологію та використання надр Володимир Кістіон на своїй сторінці в Facebook.

"Уряд Франції згідно виділити фінансування на допомогу Україні в розробці техніко-економічного проекту будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження", - заявив Кістіон, додавши, що загальне бачення проекту буде розроблено за допомогою французьких фахівців до кінця 2017 року.

За словами Кістіона, Національна енергетична компанія "Укренерго" до жовтня розробить схему розвитку електромережної інфраструктури в зоні відчуження для забезпечення підключення майбутніх потужностей сонячної енергетики в обсязі до 1200 МВт.

Тиждень розпочав зі спілкування з Тимчасовим повіреним Франції в Україні Крістофом Ле Рігольором. Говорили про проекти з...

Опубліковано Володимир Кістіон 7 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Чорнобильській атомній електростанції почалися "холодні" випробування сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2.