ua en ru

Франція не несе відповідальність за депортацію євреїв, - Ле Пен

Франція не несе відповідальність за депортацію євреїв, - Ле Пен Фото: Марін Ле Пен

Кандидат у президенти не визнала відповідальність Франції за події Другої світової

Кандидат в президенти Франції і лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен заявила, що Франція не несе відповідальності за депортацію євреїв з Парижа і його околиць під час Другої світової війни. Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на канал LCI.

"Серія масових арештів євреїв, відома як облава "Вель д'Ів", сталася 14 і 15 липня 1942 року. Тоді було заарештовано понад 13 тисяч осіб, третина з яких становили діти. Майже всі заарештовані згодом загинули", - йдеться в повідомленні

На думку Ле Пен, у облавах, які тоді відбулися, винні ті, хто на той момент був у владі, а, значить, не Франція, а колаборантський уряд, який співпрацював з нацистами.

У свою чергу, головний суперник Ле Пен на президентських виборах Емануель Макрон назвав подібні висловлювання лідера "Національного фронту" серйозною помилкою.

Макрон і Ле Пен в даний момент є лідерами президентської гонки у Франції. Перший тур президентських виборів відбудеться 23 квітня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат в президенти Франції від правої французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен отримала 9 млн євро від Російської Федерації за її публічне і неодноразове схвалення анексії півострова Крим.