ua en ru

Франція виключає можливість участі своїх військ у наземної військової операції в Лівії

Президент Франції Ніколя Саркозі відкинув можливість участі Франції в наземної військової операції в Лівії. Таку заяву він зробив у ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі в Римі, повідомляє РБК.

"Резолюція Ради Безпеки ООН не передбачає проведення наземної операції. У своїх діях у Лівії ми суворо дотримуємося цієї резолюції", - заявив він. Н.Саркозі додав, що головна мета Франції в Лівії - "допомогти лівійському народові висловити своє прагнення до свободи".

У свою чергу С.Берлусконі, коментуючи рішення Італії приєднатися до авіаударам по лівійської території, підкреслив, що мова йде не про бомбардування, а про "дуже виборчому військове втручання у відношенні конкретних військових цілей, насамперед, військової техніки". Він підкреслив, що Італія має намір діяти так, щоб повністю виключити можливість жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, 17 березня 2011 р. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка забороняє авіації лівійського керівника Муаммара Каддафі здійснювати польоти над територією країни. При цьому було заявлено, що глава держави бомбить з повітря мирних громадян. Після цього по військовим і промисловим об'єктам, які знаходяться під контролем сил М.Каддафі, почала наносити авіаудари міжнародна коаліція. Через деякий час командування коаліцією взяв на себе НАТО.