ua en ru

У Франції в протестах взяли участь понад 210 тисяч чоловік

У Франції в протестах взяли участь понад 210 тисяч чоловік Фото: протести у Франції (twitter.com/Mona_RTFrance)

Протести проходили в Парижі, Ліллі, Ліоні, Марселі, Страсбурзі

У Франції найбільша профспілка CGT повідомила, що на першотравневі демонстрації по всій країні вийшли понад 210 тис. осіб. Про це випливає з заяви, яку опубліковано на офіційному сайті організації.

Повідомляється, що профспілки закликали до мобілізації по всій Франції. У загальній складності в країні 1 травня було заплановано близько 240 демонстрацій, в тому числі в Парижі, Ліллі, Ліоні, Марселі, Страсбурзі.

Нагадаємо, сьогодні у столиці Франції Парижі произошли зіткнення між правоохоронцями і учасниками протестів, які влаштували анархістські організації. Повідомляється, що французькі правоохоронці були змушені застосувати водомети і перцевий газ проти сотень мітингувальників після того, як вони влаштували безлади. Згідно з інформацією видання, про потерпілих не повідомляється.

Зазначимо, що зіткнення сталися біля станції метро Аустерліц у східному Парижі. В ході акції мітингувальники розбили вікна декількох магазинів, в тому числі компаній Renault і ресторану McDonalds, а також кидали вибухові пристрої.