ua en ru

У Франції партія Ле Пен опинилася під загрозою розколу

У Франції партія Ле Пен опинилася під загрозою розколу Фото: Марін Ле Пен (twitter.com/mlp_officiel)

Друга людина в Національному фронті Флоріан Філіппо залишає партію

У Франції партія Марін Ле Пен "Національний фронт" виявилася під загрозою розколу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Друга людина в партії Флоріан Філіппо заявив, що покидає партію. ​​Це означає перспективу розколу серед крайніх правих після поразки лідера партії Марін Ле Пен на травневих президентських виборах і місяців внутрішньої ворожнечі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Філіппо, який обіймав посаду віце-президента партії євроскептиків і противників міграції, оголосив про відхід.

Відзначається, що в обов'язки Філіппо входило визначення стратегії і комунікації, і раніше він був відсторонений Марін Ле Пен. Філіппо вважався головним "партійним двигуном" опозиції до єдиної європейської валюти і політиці, яка, на думку спостерігачів, призвела до поразки Ле Пен на виборах.

Так, в середу ввечері Ле Пен заявила, що позбавляє Філіппо повноважень розробника стратегії партії і керівника відділу зі зв'язків з громадськістю. Однак вона не усунула його від посади свого заступника.

Крім того, Ле Пен була незадоволена тим, що Філіппо створив власну політичну асоціацію "Патріоти", що, на її думку, створює "конфлікт інтересів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що французький ультраправий політик Марін Ле Пен має намір реформувати свою партію "Національний фронт" і змінити її назву.