ua en ru

У Франції розпочато опис будівлі "Росії сьогодні" за позовом ЮКОСу

У Франції розпочато опис будівлі "Росії сьогодні" за позовом ЮКОСу Фото: "Росія сьогодні"

До агентства ці дії судових приставів відношення не мають

Французький судовий пристав у супроводі поліцейських, незважаючи на протести представника посольства РФ, приступив до опису однієї з будівель Госзагрансобственности в Парижі в рамках виконання рішення третейського суду в Гаазі за позовом колишніх акціонерів ЮКОСа до Росії. Про це повідомляє "РИА Новости".

Будівлею на безстроковій основі, у відповідності з договором, користується Міжнародне інформагентство "Росія сьогодні", але до агентству ці дії судових приставів відношення не мають і на роботі журналістів агентства ніяк не позначаються, пояснили в прес-службі МІА "Росія сьогодні".

Пристав описує саму будівлю, яка, на думку влади Франції, може належати Російської Федерації і служити забезпеченням позову, але не майно МІА "Росія сьогодні", що знаходиться всередині.

Представник російського посольства, який прибув в будинок, спробував пояснити приставу, що опис не може бути проведена, оскільки Росія не відмовлялася від свого державного імунітету від виконання судових рішень інших країн.

Нагадаємо, в середині червня стало відомо про арешт у Франції майна російського телеканалу Russia Today за позовом ЮКОСа.