ua en ru

У Франції з початку року запобігли двом терактам, - МВС

У Франції з початку року запобігли двом терактам, - МВС Фото: поліція Франції (flickr/Police Nationale)

Терористи планували їх провести на спортивному та військовому об'єктах країни

Правоохоронні органи Франції з початку 2018 року запобігли двом терактам, які терористи планували провести на спортивному та військовому об'єктах країни. Про це заявив глава МВС Франції Жерар Колон в інтерв'ю телеканалу Europe1.

При цьому міністр не став розкривати всі подробиці контртерористичних операцій, проте уточнив, що мова йшла про об'єкти на півдні та заході Франції. Поліція взяла під варту передбачуваних виконавців атак. За його словами, загроза теракту все ще існує.

Колон також додав, що 25 лютого у Франції було закрито три мечеті "за співчуття тероризму". Вони знаходяться в містах Екс-ан-Прованс, Сартрувіль і Марсель.

Нагадаємо, раніше в Нью-Йорку (США) затримали двох підозрюваних у підготовці теракту, затриманим інкримінують спробу виготовлення саморобної бомби. Повідомлялося, що в Бронксі затримали двох братів-близнюків. У ході обшуку квартири поліція знайшла 16 кг хімічних речовин, які можуть використовуватися для створення вибухових механізмів. Крім того, на їхньому ноутбуці виявлено підозрілі записи, а також схеми виготовлення бомб.