ua en ru

У Франції на мітингу після виборів затримали російську журналістку

У Франції на мітингу після виборів затримали російську журналістку Фото: силовики на мітингу в Парижі

Кореспондентка транслювала зіткнення протестувальників із поліцейськими на околиці Парижа

У Франції під час акцій протесту після перемоги на президентських виборах Еммануеля Макрона було затримано кореспондента RT Шарлотту Дубенську. Про це вона повідомила у своєму Twitter.

"Поліція все ще тримає мене десь у північних передмістях Парижа. Де свобода преси?" - написала Дубенська у мікроблозі.

Зазначено, що журналістка вела трансляцію зі східної околиці Парижа, де відбувалися зіткнення протестувальників із поліцейськими. Правоохоронці затримали Дубенську, протримали в поліцейському фургоні "протягом 10-15 хвилин", а згодом її везли кудись "близько 30 хвилин".

Через деякий час після затримання кореспондентка в соцмережі повідомила, що була відпущена після "допиту з приводу трансляції" і "засобів безпеки".

Акції протесту почалися у Франції після президентських виборів 7 травня, на яких переміг кандидат від центристської партії Еммануель Макрон. Демонстрації відбулися на північному сході Парижа. Поліцейські застосували проти мітингарів сльозогінний газ. Також протестні акції відбулися у містах Гренобль, Пуатьє, Страсбург, Ліон, Нант і Монпельє.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ Франції підтвердило перемогу лідера центристської партії "Вперед!" Еммануеля Макрона на виборах президента Франції, опублікувавши попередні підсумки голосування після опрацювання 100% бюлетенів на всіх виборчих дільницях. Так, за Макрона проголосували 66,06% (20,7 млн) виборців. Його опонент - кандидат від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен отримала 33,94%, за неї проголосували 10,6 млн осіб.