ua en ru

У Франції анонсували безпрецедентне збільшення оборонного бюджету в наступному році

У Франції анонсували безпрецедентне збільшення оборонного бюджету в наступному році Фото: Едуар Філіп (twitter.com/EPhilippePM)

Така заява підтверджує обіцянку Макрона і його уряду щодо істотного збільшення оборонного бюджету

Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп повідомив про наміри безпрецедентного за останні 10 років збільшення оборонного бюджету країни вже у 2018 році, передає видання Le Monde.

"У наступному році у бюджеті, який я презентую, витрати на оборону будуть збільшені на понад 1,6 млрд євро. Ці зусилля продовжаться у 2019-му, а потім у 2020 році, бо світ, в якому ми живемо, небезпечний", - підкреслив прем’єр Франції.

Вказано, що така заява підтверджує обіцянку президента Еммануеля Макрона і його уряду щодо істотного збільшення оборонного бюджету з метою досягти показника 2% від ВВП до 2025 року.

При цьому оприлюднені прем’єром цифри дещо нижчі за ті, про які раніше говорив і Макрон, і Міністерство оборони, які анонсували збільшення оборонних витрат на 1,8 млрд євро.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Франції Флоранс Парлі заявила, що КНДР може незабаром розробити ракети, які зможуть долетіти до територій європейських країн.