ua en ru

У Франції з 1 листопада буде скасований режим надзвичайного стану

У Франції з 1 листопада буде скасований режим надзвичайного стану Фото: Еммануель Макрон (elysee.fr)

Відповідний указ президент Франції підписав 30 жовтня

У понеділок, 30 жовтня, президент Франції Еммануель Макрон підписав спірний антитерористичний закон, який дає владі постійні повноваження проводити обшуки або обмежувати пересування підозрюваних екстремістів. Про це повідомляє The Sun Daily.

Таким чином, з 1 листопада у Франції буде скасований режим надзвичайного стану, який було введено після паризьких атак 2015 року.

"Цей закон дозволить нам припинити надзвичайний стан з 1 листопада, повністю забезпечивши безпеку наших громадян", - сказав Макрон під час підписання документа.

Макрон зазначив, що в ході підготовки законопроекту були проведені "постійні дебати". За його словами, через два роки буде проведена переоцінка нового закону.

Як повідомляє видання, захисники прав у країні висловили побоювання, що такі перевірки будуть в основному використовуватися проти мігрантів і меншин, особливо щодо мусульман.

Наголошується, що цей законопроект є третім основним законодавчим актом, підписаним Макроном з моменту його вступу на посаду президента Франції.

Нагадаємо, Сенат Франції прийняв новий антитерористичний закон 19 жовтня.