ua en ru

Польська делегація фракції ЄНП в Європарламенті закликає до якнайшвидшого підписання УА України з ЄС

Фракція "Європейської народної партії" (ЄНП) у Європарламенті ("Громадянська платформа" та "Польська селянська партія") закликає до якнайшвидшого підписання угоди про асоціацію ЄС з Україною. Про це йдеться в заяві польської делегації фракції ЄНП у Європарламенті щодо ухваленої сьогодні, 13 грудня, резолюції по Україні, передає прес-служба члена комітета закордонних справ Європарламента Павла Залевські.

"Ми вважаємо, що це важливий елемент широких політичних та економічних реформ в Україні. Це особливо важливо для розвитку громадянського суспільства в Україні, представники якого неодноразово закликали, аби угода про асоціацію не була заручником внутрішніх політичних суперечок в країні, - сказав Залевські, співавтор ухваленої сьогодні резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в України.

"У той же час, ми утримались від голосування щодо поправки, яка засуджує партію "Свобода". Із великою стурбованістю ми спостерігаємо за зростанням націоналістичних та ксенофобських настроїв в Західній Україні. Ми розуміємо, що в значній мірі відповідальною за це є партія "Свобода", яка упродовж років культивує "бандерівські" традиції... Однозначно засуджуємо дії такого типу. Це шкодить українським прагненням до інтеграції з Європейським союзом", - заявив євродепутат.

"У той же час партія "Свобода" проголошує програму вступу в ЄС, але, щоб бути вірогідними, їм доведеться відмовитись від ксенофобських гасел. Ми зараз будемо уважно стежити за діяльністю цієї партії. Ми висловлюємось на користь польсько-українського примирення, що спирається на правді. Саме тому ми чекаємо радикальних змін у політиці партії "Свобода" і відмови від екстремістських гасел", - сказав Залевські.

Читайте також: Вибори в Україні в 2012 р. не відповідали міжнародним стандартам, - Європарламент